top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 15 - Tuonelan joutsen


Tänään on syytä olla erityisen varovainen: on perjantai ja 13. Päivä. Oletpa sitten hillasuolla taikka taimenpurolla, varohan ettet mulahda...


"Äsken annan tyttäreni sekä nuoren morsiamen, kun ammut joutsenen joesta, virrasta vihannan linnun, Tuonen mustasta joesta, pyhän virran pyörtehestä yhellä yrittämällä, yhen nuolen nostamalta." Siitä lieto Lemminkäinen, tuo on kaunis Kaukomieli, läksi joutsenen joruhun, pitkäkaulan katselohon Tuonen mustasta joesta, Manalan alantehesta. (Kalevala, 14. runo)

Voit jakaa kuvia Tuonelan joutsen –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_tuonelanjoutsen. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Arni Oksanen


Olen Arni Oksanen, 42-vuotias yrittäjä ja yhden ihanan poikalapsen äiti. Muutimme neljä vuotta sitten maalle, entiseen kyläkauppaan, jossa myös mieheni kanssa työksemme konservoimme vanhoja huonekaluja. Perheeseemme kuuluvat myös pienet virkkausapulaiseni, chihuahuat Ebony ja Papu. Virkkaamisen jalon taidon taisin oppia koulussa, vaikutteita sain myös äidiltäni ja äidinäidiltäni, jotka olivat käsityöihmisiä. Myös isä on taitava käsistään eikä vierasta edes ompelukonetta. Virkkaaminen on minulle hyvin tärkeä osa elämääni. Se tuo mielenrauhaa, toimii terapeuttina ja itseilmaisun keinona. Olen saanut uusia ihania ystäviä ja kokenut heidän kanssaan asioita yhdessä! Kalevala CAL-ruutu on ensimmäinen minun suunnittelemani julkaistu virkkausmalli.

Kalevala CAL-projektiin suunnittelin Tuonelan joutsen –ruudun. Inspiraatio mallin suunnitteluun tuli Tuonelan synkän, kaikki nielevän joen ja herkän, kauniin joutsenen kontrastista sekä siihen liittyvästä Lemminkäisen traagisesta kohtalosta. Pidän selkeistä, jopa graafisista muodoista yhdistettynä johonkin pehmentävään tekijään. Lisäksi minua kiehtoi mahdollisuus suunnitella jotain herkkää, mutta kuitenkin voimakasta. Yllätin itseni täysin! Suunnittelemani ruudun lisäksi virkkasin projektiin Tunturi-mallipeiton ja suunnittelin sen lankapaketin värityksen.

Vinkki Tuonelan joutsen -ruudun virkkaajalle: Lue ohje kärsivällisesti, keskittymällä pääset maaliin.

Suunnittelijan suosikit:

Lankamateriaali: Luonnonkuidut

Väri: Rakastan värejä, vahvoja, intensiivisiä ja puhtaita värejä. Oranssi on ollut lempivärini lapsesta saakka.

Virkkaussilmukka: Pidän kaikista silmukoista, varsinkin niistä, joita en vielä osaa. Haasteita pitää olla!

Virkkauspaikka: Oma nojatuoli

Tuonelan joutsen

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** Helppo *** Keskitaso **** VAATIVA

Pienehkö OIKEAN KOKOINEN Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta. Pahoittelut, valitettavasti Kallio -lankapaketin värimallia ei ole saatavilla Tuonelan joutsen -ruudulle.

Edit. Järvi -paketin värit on korjattu 14.10.2017


Tuonelan joutsen -ohje

Tuonelan joutsen <-- OHJE on Arnin blogissa

Linkki Tuonelan joutsen -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer.

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_tuonelanjoutsen

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


6,935 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page