top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 14 - Sammon taonta


Tämän päiväisen ruudun jälkeen tarvitaan enää 10 ruutua, jotta peitto on ruutujen osalta valmis. On tässä saanutkin lankaa ja takoa ja virkkuukoukkua pitää kuumana! Huomenna 10.10. on Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivä. On siis nostettava esiin yksi Kiven merkkiteos, Seitsemän veljestä, joka seisoo yhä tukevasti kansakunnan kirjahyllyssä. Ken ei tätä ole vielä lukenut, hän ottakoon vahingon takaisin.


Lietsoi tuulet löyhytteli:

itä lietsoi, lietsoi länsi,

etelä enemmän lietsoi,

pohjanen kovin porotti.

Lietsoi päivän, lietsoi toisen,

lietsoi kohta kolmannenki:

tuli tuiski ikkunasta,

400 säkehet ovesta säykkyi,

tomu nousi taivahalle,

savu pilvihin sakeni.

Kalevala 10. runo 393-402

Voit jakaa kuvia Sammon taonta –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_sammontaonta. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Marika Nordling


Olen 42-vuotias viiden lapsen äiti, perheeseemme kuuluu myös jackrussellterrieri koira. Opiskelen parhaillaan tekstiiliartesaaniksi, jossa pääasiassa tehdään kangaspuilla kudontaa, huovutusta, värjäystä sekä kankaanpainantaa. Kudonta on minun lempijuttuni, mutta opiskelujen takia en ehdi juurikaan kutomaan kotona olevilla kangaspuilla. Virkkaamisen alkeet opin ala-asteella. Lasten ollessa pieniä haaveilin osaavani virkata, lapsiperheessä aika ei kuitenkaan sellaiseen riittänyt. Pari vuotta sitten ostin ensimmäisen virkkauskirjani ja opettelin uudestaan kaiken alusta. Nykyisin virkkaaminen on minulle elämäntapa, sillä minulla on jatkuvasti joku virkkaustyö tekeillä muitten käsitöiden ohella. Suurimman osan käsitöistäni suunnittelen itse.

Kalevala CAL-projektiin suunnittelin Sammon taonta ja Sammon ryöstö –ruudut. Sain niihin inspiraation googlettamalla Kalevalasta tehtyjä taideteoksia ja lukemalla otteita kirjasta. Sammon taonta -malli kuvaa kuumassa tulipesässä hehkuvaa Sammon aihiota, jossa tulen lieskat lepattavat ja musta savu tupruaa ympärillä. Sammon ryöstö –mallissa puolestaan rikkoutunut Sampo uppoaa meren syvyyksiin ryöstön tuoksinassa.

Vinkki suunnittelemieni ruutujen virkkaajalle: Jos ohjeessani on epäselviä kohtia, voit kysyä minulta apua Facebookin tai Instagramin kautta.

Suunnittelijan suosikit:

Lankamateriaali: Villa / polyamidi, sillä se on kestävää ja sitä on kiva värjätä. Pipoissa ja kaulaliinoissa käytän mieluiten alpakkaa, koska se ei kutita.

Väri: Käytän paljon värejä. Lempivärejäni ovat kanervan punainen, pinkki, farkunsininen, lime ja harmaa.

Virkkaussilmukka: Pylväs, koska sillä saa nopeasti tehtyä valmista

Virkkauspaikka: Sohva, jossa on tilaa levittää lankoja ja asennon saa vaihdettua mukavasti.

Sammon taonta

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** Helppo *** KESKITASO **** Vaativa

Pienehkö OIKEAN KOKOINEN Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Sammon taonta -ohje

Sammon taonta <-- OHJE

Linkki Sammon taonta -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer.

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_sammontaonta

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


6,660 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page