top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL lahjoituspeitot Presidenttiparille


Kalevala CAL –projektimme edustajilla oli ilo ja kunnia tavata Mäntyniemessä 6.9.2017 rouva Jenni Haukio, joka otti lahjoituksena vastaan Presidenttiparille valmistetut peitot. Projektia edustamassa olivat hankkeen perustajat Milla Elo ja Sari Åström sekä lahjoituspeittojen virkkaajat Taina Ilvonen ja Pia-Mari Winqvist. Tapaaminen oli lämminhenkinen ja ikimuistoinen.

Rouva Haukio oli hyvin otettu arvokkaasta lahjasta ja koko peittoprojektin vaikutuksesta Suomen käsityökulttuurille. Hän pyysi lähettämään terveisiä kaikille projektiryhmään osallistuneille ja onnitteli Kalevala CAL tiimiä todella kauniista ja onnistuneesta lopputuloksesta, sekä välitti myös onnittelut ja kiitokset itse Presidentti Sauli Niinistöltä. Lisäksi rouva Haukio kiitti kauaskantoisesta yhteistyöstä eri kulttuurien yhdistämisessä (kuten käsityöt, Kalevala ja ihmiset maailmanlaajuisesti) ja näki projektin lisäävän ainutlaatuisella tavalla yhteisöllisyyttä Suomessa. Rouva Haukio kertoi olevansa Käsi- ja taideteollisuusjärjestön suojelija ja Kalevalaseuran jäsen, joten lahjoituskohteen valinta oli erittäin onnistunut.

Paikallaolleilla oli ilo tavata myös Presidenttiparin Bostonterrieri Lennu, joka on tunnustautunut käsitöitä, suomalaista innovaatiota ja hyväntekeväisyyttä arvostavaksi koiraksi. Hänelle lahjoitettiin oma pieni peitto.


Lennu reagoi lahjoituspeittoonsa tyypillisellä lennumaisen leveällä hymyllä Kalevala -peiton lahjoitustilaisuudessa Mäntyniemessä. Kuvassa vasemmalta oikealle Milla Elo, Sari Åström, Pia-Mari Winqvist, rouva Jenni Haukio ja Lennu -koira, sekä Taina Ilvonen avustajansa Katja Johanssonin kanssa. (Kuva: Katri Makkonen / Tasavallan presidentin kanslia)

Kalevala CAL-peittoprojekti on lahja satavuotiaalle Suomelle. Sen suunnitteluun on osallistunut 19 suomalaista virkkausalan harrastajaa ja kymmeniä vapaaehtoisia muihin tehtäviin, kuten ohjeiden testaamiseen ja kääntämiseen jo seitsemälle eri kielelle.

Elokuun lopulla alkanut peittoprojekti on saanut hyvän vastaanoton, sillä tähän mennessä julkaistua viittä ohjetta on kutakin käynyt katsomassa 30 000 blogivierailijaa. Kalevala CAL –projektin Facebook-ryhmissä on yhteensä reilu 15 000 jäsentä.

Kansainvälisesti hyvin suosittu CAL tulee sanoista Crochet A Long eli virkataan yhdessä –projekti. Kalevalalla höystettynä CAL on mainio tapa juhlia yhdessä Suomea ja tuoda maailmanlaajuisesti tunnetuksi suomalaista käsityökulttuuria.


Osa Kalevala CAL edustustiimi valmiina suuntaamaan peiton lahjoitustilaisuuteen Mäntyniemeen. Kuvassa Milla Elo, Sari Åström, Pia-Mari Winqvist ja Taina Ilvonen. (Kuva: Katja Johansson)

Presidenttiparille ja Lennulle lahjoitetut peitot. Kuvat voi klikata isommiksi.


58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page