top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 4 - Kätketty aurinko


On neljännen Kalevala CAL –ruudun aika. Tiedätkö muuten, mihin aikaan aurinko nousee ja laskee tänään? Helsingissä aurinko nousee klo 6:23 ja laskee klo 20:13, Utsjoella puolestaan nousee klo 5:42 ja laskee klo 20:36. Pientä koleutta on jo syyskuisessa Suomen säässä, mutta aina kun aurinko ilmestyy piilostaan, se lämmittää mukavasti poskipäitä.


”Louhi, Pohjolan emäntä [...] Kätki kuun kumottamasta kirjarintahan kivehen, lauloi päivän paistamasta vuorehen teräksisehen.” (Kalevala, runo 47)

Voit jakaa kuvia Kätketty aurinko -ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_katkettyaurinko. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Susku Öysti


Olen Susku Öysti, 43-vuotias kolmen lapsen äiti. Työskentelen Näkövammaisten liiton kirjapainossa. Virkkaamaan olen opetellut aikuisena, monen yrityksen ja erehdyksen kautta. Ensimmäinen virkkaustyöni ekaluokalla ei mennyt aivan putkeen, vasta 30 vuotta myöhemmin ymmärsin miksi neliön muotoisesta pannulapusta tuli aina vaan kolmio. Virkkaus on minulle lukemisen ohella rakkain rentoutumiskeino, saan tehdä mitä itse haluan. Aikaisemmin olen suunnitellut virkkaustöitä ja ohjeita vain omaan käyttööni. Tämän projektin myötä on ollut turvallista saada ensikokemus ohjeen suunnittelusta ja julkaisusta kokeneemmassa porukassa.

Kalevala CAL –projektiin suunnittelin Kätketty aurinko –ruudun, jossa Pohjolan emännän kätkemä aurinko on piilotettu vuoreen. Sieltä se pilkistää kivien ja sammaleen reunustamana.

Vinkki -ruudun virkkaajalle: Käytä mielikuvitusta värien kanssa, millaiseen maastoon sinä piilotat auringon? Löydät ohjeesta linkin YouTubeen, jonne olen tehnyt lyhyitä videoita hankalimmista kohdista.

Suunnittelijan suosikit

Lankamateriaali: Puuvilla ja puuvillasekoite, ohuista langoista en pidä

Väri: Kaikki, virkkaan monivärisiä töitä

Virkkaussilmukka: Riemastun aina, kun opin jonkun uuden silmukan

Virkkauspaikka: Kotona, samalla katsoen Netflixistä TV-sarjoja putkeen

Kätketty aurinko

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** Helppo *** Keskitaso **** Vaativa

Pienehkö Oikean kokoinen Suurehko

Testivirkkaajien mukaan tästä ruudusta oli tullut hiukan isompi kuin muista ruuduista keskimäärin, joten voit halutessasi kokeilla virkata tämän ruudun vähän pienemmällä koukulla.

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Kätketty aurinko -ohje

Linkki Kätketty aurinko -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer.

Kuinka löydät ohjeen Ravelryssä:

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_katkettyaurinko

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


8,632 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


bottom of page