top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 11 - Joukahainen suossa


Kauniissa suomen kielessämme on vanha sanonta "Suo siellä, vetelä täällä". Se tarkoittaa usein valinnan vaikeutta. Sitä varmasti moni kokee valitessaan värejään Kalevala-peiton ruutuja varten. Suo mielletään paikkana joskus pelottavaksikin, mutta jostain syystä tämä pinkki miekkonen suonsilmäkkeessä on pelkästään hilpeä ilmestys.


Kysyi vanha Väinämöinen: "Kuit' olet sinä sukua, kun tulit tuhmasti etehen, vastahan varattomasti? Säret länget länkäpuiset, vesapuiset vempelehet, korjani pilastehiksi, rämäksi re'en retukan!" (Kalevala, kolmas runo)

Voit jakaa kuvia Joukahainen suossa –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_joukahainen. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Taina Ilvonen


Olen Taina Ilvonen, 57-vuotias työkyvyttömyyseläkkeellä naimisissa oleva nainen. En muista ensimmäisiä hetkiä virkkauksen parissa, mutta noin 12-vuotiaana tein siskoni kanssa sängynpeittoa, joka ei koskaan valmistunut. Aiemmin virkkasin vain valkoisia pitsiliinoja puuvillaisesta virkkauslangasta hyvin pienellä koukulla. Omien Tainan Tehdas Facebook-sivujen ja Mandala Madnessin myötä koukkukokoni on kasvanut ja langat vaihtuneet. Myös käyttämieni lankojen värit ovat nykyisin pirteämpiä. Virkkaaminen tuo minulle onnistumisen iloa ja yhteisöllisyyden kokemuksen muiden saman mielisten kanssa. Virkkaustöitä en ole aikaisemmin suunnitellut, mutta Kalevala CAL –projekti rohkaisi kokeilemaan.

Kalevala CAL –projektiin suunnittelin Joukahainen suossa –ruudun. Olin myös yksi projektin mallipeittojen virkkaajista, ja virkkaamani luonnonvalkoinen mallipeitto lahjoitettiin Tasavallan Presidentin puolisolle rouva Jenni Haukiolle Suomi Finland 100 –juhlavuoden kunniaksi. Kalevala teema toi ensimmäisenä mieleeni Joukahaisen suohon laulamisen, jossa nuori Joukahainen haastoi vanhan Väinämöisen ja hävisi taistelun. Kuinka sen toteuttaisin, ei vielä silloin ollut ajatuksissani.

Vinkki Joukahainen suossa -ruudun virkkaajalle: Virkkaa ruutu nauttien, ilon kautta.

Suunnittelijan suosikit:

Lankamateriaali: Puuvilla ja villa-alpakka

Väri: Sininen ja lila

Virkkaussilmukka: Suosikkia en pysty nimeämään, mutta aikaisemmin inhokkini oli puolipylväs. Paremman koukun myötä tämäkin on nykyään mieluinen silmukka.

Virkkauspaikka: Kesällä sään salliessa mökin patiolla, talvella omassa nojatuolissa.

Joukahainen suossa

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** HELPPO *** Keskitaso **** Vaativa

Pienehkö OIKEAN KOKOINEN Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Joukahainen suossa -ohje

Joukahainen suossa (pdf) <-- OHJE

Linkki Joukahainen suossa -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer. Huom. videolinkki on päivitetty 30.9.2017

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_joukahainensuossa

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


6,257 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page