top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 13 - Ei ole Vuoksen voittanutta


Kalevala CAL:n projektipäälliköt Sari ja Milla lähettävät terveiset, ei kosken kuohuista vaan meren lainehilta käsityöristeilyltä. Täällä sukelletaan parasta aikaa silmukoiden, lankojen ja erilaisten työpajojen syövereihin yhdessä monen muun käsitöihin hurahtaneen ihmisen kanssa!


Ei ole Vuoksen voittanutta,

yli käynyttä Imatran.

(Kalevala, 3. runo)

Voit jakaa kuvia Ei ole vuoksen voittanutta –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_eiolevuoksenvoittanutta. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Seija Ervelius


Olen Seija Ervelius, ammatiltani sisustussuunnittelija, ammattijärjestäjä, isännöitsijä ja IT konsultti. Virkkaamisen taidon opin mammaltani, joka virkkasi paljon. Olin silloin pieni tyttö, reilusti alle kouluikäinen. Muistan, miten vaikeaa oli tehdä ketjusilmukkaketjua, mutta opin sen ja taidon lisääntyessä tein ensimmäisenä työnäni pölyrätin. Virkkaaminen on minulle rentoutumista, koen ohjeen toistuvien silmukkakertojen laskemisen lepuuttavana puuhana. En ole aikaisemmin suunnitellut virkkausohjeita, mutta lähden mielelläni mukaan kaikkeen uuteen ja hauskaan. Siksi heti, kun huomasin, että Kalevala-aiheiseen peittoon haetaan suunnittelijoita, ajattelin, että tätä pitää kokeilla. Tämän kokemuksen jälkeen olen virkannut jo kaksi muuta torkkupeittoa itse suunnittelemillani ruuduilla.

Kalevala CAL –projektiin suunnittelin kaksi ruutua. Varsinaisena ohjeena Ei ole Vuoksen voittanutta ja bonusruutuna Sormet sormien lomahan. Kalevalassa joki kuvataan kunnioitusta herättävänä. Jokena Vuoksi on Suomessa maankuulu nähtävyys ja sen kuohut on mainittu myös Kalevalassa. Ei ole Vuoksen voittanutta –ruutuun kehitin uuden pitkän pylvään kuvaamaan kosken kuohuja. Toiseen ruutuuni sain inspiraation Kalevalan puhuttelevasta alusta, ensimmäisessä runossahan kehotetaan laittamaan sormet sormien lomahan.

Vinkki suunnittelemieni ruutujen virkkaajalle: Ei ole Vuoksen voittanutta –ruudussa kuohut kannattaa virkata napakoiksi, jotta ruudusta tulee samankokoinen muiden Kalevala CAL –ruutujen kanssa. Sormet sormien lomahan –ruudun juju on limittäin menevät sormet ruudun keskustassa.

Suunnittelijan suosikit:

Lankamateriaali: Villa, liinoja virkatessa ehdottomasti pellavalanka

Väri: Kaikki harmaan sävyt ja tehosteena mielivärini viininpunainen

Virkkaussilmukka: Pylväs monissa muodoissaanParemman koukun myötä tämäkin on nykyään mieluinen silmukka.

Virkkauspaikka: Nojatuolissa ja aina automatkoilla

Ei ole Vuoksen voittanutta

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** HELPPO *** Keskitaso **** Vaativa

Pienehkö OIKEAN KOKOINEN Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Ei ole vuoksen voittanutta -ohje

Linkki Ei ole Vuoksen voittanutta -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer.

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_eiolevuoksenvoittanutta

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


5,462 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page