top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 8 - Ahto


Tänään pääsemme virkkaamaan jo kahdeksatta osaa Kalevala-peitossamme. Numerosta kahdeksan tulee mieleen ääretön. Se sopii hyvin tämänpäiväisen ruudunkin teemaan, sillä valtamerikin tuntuu pienestä ihmisestä äärettömältä. Kunnes taas pääsemme rantaan.


Ahto, aaltojen kuningas,

ve'en ukko ruohoparta, ve'en kalvolle veäikse, luikahaikse lumpehelle; siinä kuunteli iloa.

Itse tuon sanoiksi virkki: "En ole mointa ennen kuullut sinä ilmoisna ikänä, soitantoa Väinämöisen, iloa ikirunojan!" (Kalevala, runo 41, 130-140)

Voit jakaa kuvia Ahto –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_ahto. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal.

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Anne Vierimaa


Olen Anne Vierimaa, 38-vuotias neljän lapsen äiti, kahden koiran ja kahden hevosen mamma sekä yhden miehen nainen. Työskentelen yrittäjänä. Äitini ja mummoni tekivät paljon käsitöitä, opin äidiltäni virkkaussilmukat jo ennen kouluikää. Virkkaaminen on minulle eräänlaista sielunhoitoa, luovuuden esiin tuomista, iloa ja oivaltamista. Nautin valmiin työn esille laittamisesta, jolloin koen ylpeyttä sen suunnittelusta ja tekemisestä. Aikaisemmin olen julkaissut virkattujen sukkien ohjeita neulontaohjeiden lisäksi. Uusia virkkausohjeita on jo tuloillaan ehkä jo tänä syksynä.

Kalevala CAL –projektiin suunnittelin Ahto-, Kantele- ja Pohjolan väki –ruudut. Lisäksi Kalevala CAL –logo on minun käsialaani. Inspiraatio Ahto ja Pohjolan väki -ruutuihin lähti virkkaustekniikan kautta. Työn edetessä löysin tarinan ja nimen. Kantele-ruutu puolestaan syntyi nuoruuden muistoista, jolloin soitin kanteletta, Suomen kansallissoitinta. Kalevalassa Ahto aaltojen kuningas on vahva hahmo ja sen vuoksi ruutuun syntyi aaltojen kuohua ja kolmiulotteisuutta. Pohjolan väki on jo itsessään niin mahtikansaa, että sen kustannuksella oli kiva hieman leikitellä. Pohjolan väki laitettiin mustikka- ja puolukkamättäille seisomaan kädet levälleen, osoittamaan väen voimaa.

Vinkki suunnittelemieni ruutujen virkkaajalle: Työssä on hyvä seurata omaa virkkauskäsialaa ja silmukoiden tiukkuutta. Ketjusilmukkakaaret on hyvä virkata mieluummin vähän löysästi, etteivät ne jää kiristämään työssä. Lue aina ennen virkkauksen aloittamista kerrosohjeet kertaalleen läpi, niin ohjeen seuraaminen helpottuu.

Suunnittelijan suosikit

Lankamateriaali: Luonnon materiaalit, eniten villa ja puuvilla

Väri: Kaikki värit

Virkkaussilmukka: Popparit (PC) ja Puff

Virkkauspaikka: Olohuoneen nojatuoli, josta on ikkunanäkymä metsään

Ahto

Testivirkkaajien vinkit

* Aloittelija ** Helppo *** KESKITASO **** Vaativa

Pienehkö OIKEAN KOKOINEN Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Ahto -ohje

Ahto -ohje löytyy Annen blogista <-- OHJE

Linkki Ahto -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Iris van Meer.

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_ahto

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


7,381 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page