top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Virkkausvinkit: Kohosilmukat ja kevennetyt kohosilmukat


English readers, sorry this post stitch and shallow post stitch tutorial is only in Finnish, but you'll find a perfect shallow post tutorial on Moogly!

Tästä kuuden kuvan kuvasarjassa kerron erosta kohosilmukoiden ja kevennetyjen kohosilmukoiden välillä. Käytännössä kohosilmukat ja kevennetyt kohosilmukat voivat olla mitä vain silmukoita, ne vain tehdään eri kohtaan kuin normaali silmukka. Kuvassa 1 näytän rivin tavallisia silmukoita (jotka on kyllä hivenen venytetty, jotta näkyisivät paremmin) ja kuvassa 2 kohdan, mihin normaalisti silmukka virkataan. Kaikki kuvat voi klikata suuremmiksi.

Kohoetusilmukka ja kevennetty kohoetusilmukka

Kuva 3. Mikä tahansa kohoetusilmukka tehdään edellisen kerroksen rungon ympärille, niin että koukku viedään työn etupuolelta ja palautetaan työn etupuolelle. Tähän voidaan tehdä vaikka kiinteäsilmukka, pylväs, tai vaikka röyhelö.

Lyhenteenä tämä merkitään: KE(X), missä X voi olla mikä tahansa silmukka. Kuva 4. Kevennetyt kohoetusilmukat tehdään muuten ihan vastaavasti kuin kohoetusilmukatkin, mutta ne tehdään pikkaisen eri paikkaan. Ne tehdään ihan silmukan yläreunan alla olevien lankalenkkien alle (ne lankalenkit, mihin normaalisti virkatan silmukka), mutta jälleen kuitenkin silmukan rungon ympäri, eli koukku viedään etupuolelta ja palautetaan työn etupuolelle. Tähän voi jälleen tehdä vaikka puolipylvään tai pitkän pylvään. Lyhenne kevennykselle on pieni k, ja sille kohoetusilmukalle KE, eli alla oleva versio lyhennetään kKE(X), missä (X) voi olla mikä tahansa silmukka.

Kohotakasilmukka ja kevennetty kohotakasilmukka

Kuva 5. Mikä tahansa kohotakasilmukka on yhtä helppo ja voi olla mikä tahansa silmukka, se vain tehdään edellisen kerroksen silmukan ympäri niin, että koukku viedään ja palautetaan työn takapuolella. Jälleen, tuohon voi tehdä vaikka piilosilmukan tai klusterin. Lyhenne KT(X), missä X voi olla mikä tahansa silmukka.

Kuva 6. Vastaavasti kevennetty kohotakasilmukka tehdään ihan silmukan yläosan rungon ympäri, mutta työn takapuolella. Lyhenne kKT(X), missä X voi olla mikä tahansa silmukka.

Sama myös videotutorialina Mooglyn blogissa!

Toivottavasti tästä vinkistä on Sinulle iloa ja apua! Virkkausterkuin,


2,022 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page