top of page
Search
 • Writer's pictureSari Åström

Sophie’s Universe Osa 20 {CAL 2015}

Updated: Feb 10, 2019


Tässä osassa kerron, kuinka Sophieen voi lisätä valinnaisen reunuksen (suom.huom. valinnainen reunus on maksullinen ohje, eikä sitä ole käännetty suomeksi). Ennen sitä muutama sananen Sophien suurentamisesta.


Päivitys: Reunuksesta on tullut hieman kyselyitä. Osan 19 ruutuja ei tarvitse lisätä reunuksen tekemistä varten. Kohdan Materiaalit alla on kerrottu, mitä pitää tehdä, jos olet lisännyt ruudut.

“Sophien kasvattaminen”

Jos haluat Sophiestasi vielä suuremman, sinun kannattaa ostaa Jean Holzmanin Stitch Sampler -ohje (saatavana TÄÄLTÄ maksullisena englanninkielisenä ohjeena).

Minä halusin tämän ohjeen niin ehdottomasti, että ostin Amazonista Afghans for All Seasons -kirjan, jossa se alun perin julkaistiin. Maksoin siitä aikamoisen summan, erityisesti, kun sen kannessa oli viiden dollarin alennushintatarra, kun se saapui. Vain kolme tuntia ostokseni jälkeen Leisure Arts ilmoitti, että “suuren kysynnän vuoksi” ohje julkaistiin erillisenä ohjeena. Ostin myös sen. Ohje maksaa 6,99 dollaria ja se mielestäni kannattava ostos, jos haluaa tehdä tulevista töistään alkuperäistä suuremman.

Stitch Sampler -ohjeessa on 81 kerrosta, joista 62 sopii työn kasvattamiseen (koska ensimmäiset 19 kerrosta on suunniteltu neliön tekemiseen, eivätkä ne siten sovellu käytettäväksi valmiiseen neliöön).


Tässä peitossa on paljon silmukoita, joita olemme jo käyttäneet (X-pylväitä, popcorn-silmukoita, klustereita, V-silmukoita), ja myös sellaisia, joita emme ole käyttäneet, joten tämä on täydellinen jatkumo “opintopolullemme”.

Jos haluat suurentaa Sophietasi Stitch Sampler -ohjeella, ehdotan, että aloitat kerroksella 31. Sitä varten tarvitaan kuudella jaollinen määrä silmukoita, ja Sophiessa sattumalta on juuri sellainen määrä! Jos olet lisännyt neliöitä Sophien kahdelle sivulle, sinun tulee lisätä kaksi silmukkaa lyhyille sivuille johonkin kohtaan, jotta silmukkamääräksi tulee 216 (ilman kulmien kjs-kaaria), sillä ruuduissa on 214 silmukkaa (ilman kulmakaaria).

Jos haluat aloittaa jostain muusta kerroksesta, ehdotan, että sovellat ensimmäisen kerroksen niin, että se sopii Sophien viimeiseen kerrokseen. Kun ensimmäinen kerros on valmis, loput onnistuvat hyvin.

Sophie’s Universe Osa 20 – Bettyn Beautiful Border (BBB) (=Bettyn kaunis reunus)

©Betty Byers 2014. Kaikki oikeudet pidätetään. BBB-ohjeet: ©Dedri Uys 2014.

Resurssit

Käännökset

 • Käännös hollanniksi: Dianne Baan

 • Käännös saksaksi: Maja Heidingsfelder

 • Käännös espanjaksi: Lynda Hernandez

 • Käännös ranskaksi: Sandra Larvin (ohjevideo: Géraldine Cymer)

 • Käännös tanskaksi: Tina Poulsen

 • Käännös (ja ohjevideo) venäjäksi: Natalie V. Alimpieva

 • CAL-tiedot ruotsiksi: Aneli Moberg from Paradisfrun Virkar

Materiaalit

 • Tässä ohjeessa on käytetty Scheepjeswol Cotton 8 -lankaa (saatavana Deramores-verkkokaupasta) ja 3,25 mm Clover Amour -virkkuukoukkua.


 • Alla olevassa taulukossa on kerrottu arviot reunukseen tarvittaviksi metrimääriksi. Näissä oletetaan, että työhön on tehty valinnaiset ruudut. Jos haluat tehdä Sophiestasi vielä suuremman ennen reunusta, arviot eivät päde.

 • Ensimmäisen kerroksen virkkaaminen edellyttää, että jokaisella sivulla on kolmella jaollinen määrä + 1 silmukka (kulmien 2 kjs -kaaria lukuun ottamatta). Sophie’s Universen viimeisellä kerroksella on 216 s. Voit joko lisätä yhden pylväskerroksen, joka lisää 4 s silmukkamäärään, tai jättää kerrokset 1 - 2 tekemättä (ne ovat pelkkiä pylväskerroksia muutenkin) ja aloittaa kerroksesta 3.

 • Jos olet lisännyt neliöt Sophien kahdelle sivulle, lyhyillä sivuilla ei enää ole kolmella jaollinen määrä silmukoita vaan kolmella jaollinen + 1. {214 s (ilman kulmakaaria) = 3*71 + 1}. Jätä yksi silmukka väliin jossain kohtaa lyhyttä sivua, jotta reunuksen silmukkamäärä täsmää. Esther teki tämän hyppäämällä yli 2 s kummankin lyhyen sivun lopussa kerroksella 3.

Bettyn Beautiful Border

Metrimäärissä oletetaan, että työhön on tehty valinnaiset ruudut Osassa 19.


Jouduin korvaamaan joitakin värejä käyttäjävirheen vuoksi. Käyttäjä olin minä, ja virhe oli, etten tilannut Light Turquoise -väriä ajoissa. Jouduin käyttämään vaaleanpunaisen sävyjä, mutta kunhan turkoosi saapuu, puran työtäni ja teen sen yllä olevan taulukon mukaan. Käyttämäni värit näkyvät alta.

 • *Violet

 • **Light Pink

 • ***Fuchsia


Bettyn Beautiful Border -ohje

Kun olet päättänyt, miten haluat edetä, löydät ohjeen (englanniksi) TÄÄLTÄ.

Esther antoi luvan käyttää kuviaan, jotta näet peiton valmiina neliöineen ja reunuksineen.


Ensi viikolla käydään läpi valinnaiset pintavirkkaukset ja kaikkea muuta tarpeellista. Toivottavasti olet mukana silloinkin!

Muistathan tilata Weekly Newsletter -uutiskirjeen, jos haluat pysyä ajan tasalla. Voit käydä myös tykkäämässä Facebook-sivustani tai seurata minua seuraavissa kanavissa: Bloglovin, Google+, Pinterest, Twitter tai Instagram.

Onnellista koukuttelua! Happy Hooking!


305 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page