top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Ohjeita Ravelryn käyttöön


Ravelry on todella monikäyttöinen käsityöharrastajan paratiisi. Siellä on valtavat määrät sekä neule- että virkkuuohjeita ja voit siellä mm. järjestellä omia töitä, materiaaleja ja tulevia projekteja, se on loputon inspiraation lähde, ja hyvä paikka muiden harrastajien kanssa verkostoitumiseen - ihan vain muutamia ominaisuuksia mainitakseni. Ravelryn käyttöympäristö on valitettavasti vain englanniksi, joten tässä hiukan ohjeistusta alkuun pääsemiseen. Älä säikähdä pitkää ohjeistusta - kuvia on jokaisesta vaiheesta, joten siksi näyttää niin pitkälle!

Tässä postauksessa on seuraavat Ravelryn ohjeet:

- Uuden käyttäjän rekisteröityminen

- Sisäänkirjautuminen, kun olet jo rekisteröitynyt

- Ohjeen ostaminen Ravelryssä

- Ostetun tai tallennetun ohjeen lataaminen Ravelrystä

- Ostetun tai tallennetun ohjeen päivittäminen (esim. CAL tai suunnittelijan toimittama virheen korjaus)

 

Uuden käyttäjän rekisteröityminen

Mene www.ravelry.com sivulle ja klikkaa Join now! -painiketta:


Kirjoita avautuvaan ikkunaan sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Email me a signup link –painiketta:


Saat seuraavanlaisen ilmoituksen, joka tarkoittaa, että Ravelry lähettää sinulle sähköpostia, jotta voit jatkaa rekisteröitymistäsi. Voit vaikka sulkea nykyisen selaimen/välilehden.


Tämän jälkeen mene sähköpostiisi ja etsi Ravelryn juuri lähettämä sähköposti. Siellä on linkki (tämän tyylinen: https: //ravelry.com/invite/ 8876461? code= vobatryshefrz), klikkaa sitä jolloin pääset jatkamaan rekisteröitymistäsi.

Sähköpostin linkin klikkaamisen jälkeen olet jälleen Ravelryn puolella, valitse itsellesi mieluisa käyttäjänimi kohtaan Pick a username – tässä esimerkissä käyttäjänimeksi valittiin Sukkafinlandia. Kirjoita myös valitsemasi salasana Choose a password kenttään, salasanassa tulee olla vähintään seitsemän merkkiä. Kirjoita sama salasana varmistuksen vuoksi uudelleen Confirm your password –kohtaan. Klikkaa sen jälkeen Create my account! –painiketta:


Pääset Welcome to Ravelry sivulle (https://www.ravelry.com/tour/getting-started), josta voit mm katsoa videon Ravelryn käytöstä tai lähteä muuten tutustumaan ympäristöön.

Yläpalkissa vasemmalla lukee kohta patterns – sieltä löydät lukemattomia eri ohjeita hyödynnettäväksi


 

Sisäänkirjautuminen, kun olet jo rekisteröitynyt

mene www.ravelry.com –sivulle ja kirjoita käyttäjätunnuksesi kohtaan username ja salasanasi kohtaan password. Jos olet henkilökohtaisella tietokoneellasi, voit klikata ruksin remember me –kohdan viereen, jolloin Ravelry muistaa jatkossa tunnuksesi ja salasanasi. Jos olet yhteiskoneella, niin älä laita ruksia. Klikkaa Log in –painiketta.


 

Ohjeen ostaminen Ravelryssä

Voit joko klikata suoraan ohjeen linkkiä https://www.ravelry.com/patterns/library/galadriel-9

ja mennä sitä kautta ohjeen etusivulle, tai etsiä ohjeen patterns –välilehdeltä löytyvällä hakutoiminnolla. Kirjoita sana ohjeen nimi hakukenttään ja paina search –painiketta. Vinkki, patterns –välilehdellä näkyy oikeassa reunassa designers on ravelry! otsikon alla Ravelrystä löytyvien ohjeiden lukumäärä. 13.2. 2018 ohjeita on 333802 kpl. Tämä alapuolella on kätevät linkit all patterns eli kaikki ohjeet, free patterns eli ilmaiset ohjeet ja patterns for sale eli maksulliset ohjeet. Ilmaisia ohjeita selatessa ja hakiessa kuluu päivä poikineen ihan mukavasti. Tämän yläpuolella on mainittu erilaisia ohjeiden kategorioita, esim. kassit, tossut jne. Kategorioita löytyy paljon lisää linkin view all categories takaa.


Ravelryssä on lukemattomia ohjeita ja mm. Galadrieli nimisiä ohjeitakin on useita. Selaa listaa niin kauan, että löydät tutun kuvan ja oikean ohjeen. Klikkaa sitä!


Nyt pääsit samalle Galadrielin etusivulle, minne https://www.ravelry.com/patterns/library/galadriel-9 linkilläkin pääsee. Klikkaa Buy it now –linkkiä ohjeen hinnan vierestä tai oikean reunan laatikosta (tai add to cart jos haluat ostaa muita ohjeita samalla kertaa).


Ohjeen ostaminen. Paina buy now –painiketta maksaaksesi ostoksen Paypalilla tai mikäli Sinulla on koodi (esim. Lankapakettiostoksen yhteydessä), niin klikkaa use a coupon code –linkkiä ruudun alareunassa.


Mikäli maksat ohjeen suoraan Paypalilla, päädyt buy now –painikkeen jälkeen Paypalin kirjautumissivulle, syötä omat tunnuksesi ja jatka eteenpäin. Mikäli Sinulla ei ole Paypal tunnuksia, löytyy ohjeet tilin avaamiseen: https://rahantakoja.fi/paypal-suomi/


Mikäli klikkasit use a coupon code -linkkiä, niin kirjoita koodi (koodi voi olla miltei millainenvaan, tässä esimerkissä se on testi123) kohtaan Coupon code ja paina apply –painiketta.


Apply –painikkeen jälkeen ohjeen hinnan pitäisi pudota nollaan tai summan alla lukee Total: free. Paina silloin checkout now –painiketta.


Onneksi olkoon, olet juuri ostanut ohjeen. Nyt voit ladata ohjeen ja jatkossa löydät ohjeen Ravelryn kirjastostasi (library).


 

Ostetun tai tallennetun ohjeen lataaminen Ravelrysta

Ravelry kirjastosi löytyy yläreunassa olevan my notebook –valikon alta kohdasta library.


Näkymä kirjastostasi. Voit klikata Galadriel –ohjeen kansikuvaa nähdäksesi, sen sisällä olevat ohjeet.


Voit ladata haluamasi ohjeen download –painikkeella. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan. Myöhemmin löydät ohjeen (ja/tai sen päivitykset) tästä samasta paikasta.


 

Ostetun tai tallennetun ohjeen päivittäminen

Kun suunnittelija toimittaa ohjeesta uuden päivityksen, esim. CAL -projektin uuden osan tai virheenkorjauksen olemassaolevaan ohjeeseen, niin saat siitä ilmoituksen joko sähköpostilla tai ravelry viestinä, tai löydät siitä merkinnän kirjastossa olevasta ohjeestasi - tai sekä että. Uudet osat tai päivitetyt tiedostot eivät tule automaattisesti näkyville, vaan joudut klikkaamaan jotain linkkiä tai painiketta uusien päivitysten vastaanottamiseksi. Tässä pari esimerkkiä.

Kun olet kirjautunut Ravelryyn, näet yläpalkista merkin, että Sinulle on postia. Klikkaamalla sitä, näet että Arteeni on lähettänyt päivityksen.


Voit avata viestin ja klikata sen lopussa olevaa receipt for Galadriel (tai receipt for "Ohjeen nimi").


Siitä pääset suoraan lataamaan sekä uudet päivitykset, että aiemmat osat.


Vaihtoehto kaksi. Voit mennä suoraan kirjastoosi, jossa näet sekä heti kirjastohyllyjen vieressä olevalla vihreällä taustalla olevassa listassa, että Sinulla on yksi päivitys saatavilla (1 update available) TAI kyseisen ohjeen alta vihreät nuolet ja update available -teksti. Voit klikata näitä tai voit klikata itse ohjeeseen.


Kun klikkaat ohjeeseen, niin sieltä näet sekä nykyiset tiedostot, että saman vihreät nuolet ja update available tekstin. Klikkaa viimeistään nyt sitä:


Tästä löydät ilmoituksen päivityksestä, sekä uudet osat ja vielä kerran vihreät nuolet ja update this pattern -painike. Klikkaa sitä, jolloin uudet osat päivittyvät kirjastoosi. Huom. Ravelryssä on välillä jotain pieniä bugeja ja nyt osalla päivityksen myötä kirjastoon on ilmaantunut useampi saman ohjeen kansio. Ei hätää, kun kirjaudut ulos ja jälleen sisälle, niin näet jälleen vain yhden ohjekansion. Voit jälleen halutessasi tallentaa pdf:t tietokoneellesi, mutta ne säilyvät tallessa myös Ravelryssä!


 

Muistathan, että sekä ilmaiset, että maksulliset ohjeet ovat vain Sinun henkilökohtaiseen käyttöösi. Edes ilmaisia ohjeita ei saa jakaa itse eteenpäin, vaan aina tulee antaa joko suunnittelijan blogilinkki tai Ravelryn ohjesivun linkki, mikä vie kyseiseen ohjeeseen.

Toivottavasti tästä ohjeesta on Sinulle apua ja iloa!

Käsityöterveisin


12,614 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page