top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Osa 20 - Tapio

Updated: Jun 23, 2022


Tasakymmenissä mennään taas. Kai olette jo ryhtyneet miettimään elämää Kalevala CAL:n jälkeen? Sillä uskokaa tai älkää, kyllä sitäkin on... Voi käydä metsäkävelyillä, jumpata virkatessa jumittuneet hartiat kuntoon, siivota, laittaa ruokaa nälkäisille perheenjäsenille... Tai sitten aloittaa uusi peitto vaikkapa joulukuun alusta, ne 24 palaa ehtii virkata sopivasti jouluaatoksi valmiiksi – paras joulukalenteri-idea aikoihin!


Tapion talon isäntä,

Tapion talon emäntä,

metsän ukko halliparta,

metsän kultainen kuningas! (Kalevala, runo 14; 213-216)

Voit jakaa kuvia Tapio –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_tapio. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa suunnittelijasta: Milla Elo


Olen 35-vuotias automaatioalan ammattilainen. Perheeseeni kuuluu avomieheni lisäksi molempien kouluikäiset lapset, kolme poikaa ja yksi tyttö. Virkkaamisen taidon opin ihan pienenä, neljä-viisivuotiaana äidin ja mummon opettamana. En ole aikaisemmin suunnitellut virkkaustöitä, mutta tämän kokemuksen myötä toivon niitä tulevan vielä paljon lisää! Virkkaaminen antaa käsilleni tehtävää, jota muuten toimistotyössäni en saa tehdä. Se on myös minulle terapiaa, kun pääsen käyttämään värejä ja luomaan käsilläni jotain kaunista.

Kalevala CAL –ruutuun sain inspiraation lempipaikastani metsästä. Pidän metsässä kävelystä, syksyisen metsän tuoksusta ja sienistä. Kun lueskelin Kalevalan runoja ja selailin eri teemoja, Tapio, metsänhenki puhutteli heti minua. Visio palasta olikin hyvin nopeasti valmis. Ruudun tarina alkaa maasta, sammaleesta, jonka lomasta kurkkii tattiperheen jäsenet odottaen poimijaansa. Katsetta kun nostaa ylöspäin, kohti lähes maassa riippuvia kuusen oksia, voi nähdä syysauringon pilkahtelevan oksien lomasta keltaisen ja oranssin väreissä.

Vinkki Tapio –ruudun virkkaajalle: Ohje on hyvin yksinkertainen, joten toivon, että pääset nauttimaan helposta virkkausprosessista ilman liian haastavia kiemuroita.

Suunnittelijan suosikit:

Lankamateriaali: Luonnonkuidut, erityisesti kotimainen villa, kuten suomenlampaan villa

Väri: Pidän kirkkaista väreistä, mutta ne vaihtelevat mielialan mukaan. Tällä hetkellä pidän erityisesti turkoosista ja keltaisesta.

Virkkaussilmukka: Jokainen silmukka on kaunis sopivasti muihin yhdistettynä

Virkkauspaikka: Kesällä aurinkoisella terassilla takapihalla, talvella peiton alla sohvannurkassa. Virkkaan myös aina matkoillamme autossa apukuskin paikalla, samalla miehen kanssa höpöttäen.

Tapio

Testivirkkaajien vinkit

* ALOITTELIJA ** HELPPO *** Keskitaso **** Vaativa

PIENEHKÖ Oikean kokoinen Suurehko

Värit

Tästä löydät kerroskohtaiset värit eri lankapaketeille (voit klikata taulukot isommiksi) . Metsä -lankapaketin värit löytyvät myös itse ohjeesta.


Tapio -ohje

Tapio <-- OHJE ON MILLAN BLOGISSA

Linkki Tapio -videoon, joka toimii kirjallisen ohjeen tukena. Videon on tehnyt Milla Elo.

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_tapio

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


5,794 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page