top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Bonus 4 - Lönnrot


Viimeisenä vuorossa on bonusruutu nimeltä Lönnrot.


Kuva Minna virtanen

Voit jakaa kuvia Kalevala –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_lonnrot. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa Kalevala-peiton bonusruuduista Bonusruudut ovat nimensä mukaan ylimääräisiä ruutuja, jotka on haluttu ottaa mukaan Kalevala CAL –projektiin varsinaisten peittoon valittujen ruutujen lisäksi. Niillä voi korvata halutessaan jonkun peiton virallisista paloista tai tehdä bonuspaloista vaikkapa tyynynpäällisen peiton kaveriksi. Huomaa, että varsinaiseen peittoon suunnitellut lankapaketit ja niiden langanmenekki on laskettu ainoastaan varsinaisten 24 palan mukaan. Näin ollen emme voi taata, että bonuspaloja käyttämällä lankapaketin langat riittävät. Bonuspaloille ei ole myöskään laadittu värikarttoja samasta syystä. Bonuspalojen tekemisessä pääset itse suunnittelijan paikalle ja päättämään värit. Bonuspalojen vaativuustasoja ei ole määritelty lainkaan. Monet erikoissilmukat ovat tulleet jo tutuksi ja on opittu rutkasti uuttakin, joten uskomme teidän selviävän bonuspalojenkin haasteista.

Tietoa suunnittelijasta: Sari Marttila


Olen Sari Marttila ja asun Vantaalla kahden pienen tyttäreni, mieheni ja kissani kanssa. Olen 37-vuotias ja työskentelen verkkokoulutussuunnittelijana Jollas Instituutissa S-ryhmässä. Äitini on kova käsityöihminen, joka mahdollisesti jo ennen kouluikää opetti minut virkkaamaan. Hämärästi muistan, miten aikanaan innokkaasti virkkasin ketjusilmukoilla nauhaa. Olen aikaisemmin suunnitellut ihan pieniä yksittäisiä virkkaustöitä, joista osa oli viime vuonna blogissani julkaisemassani joulukalenterissa. Mahdollisesti myös tänä vuonna julkaisen joulukalenterin, jonne keksin jotain omaa. Virkkaaminen on minulle tapa rentoutua, ilmaista itseäni sekä ennen kaikkea ilahduttaa. Tykkään tehdä käsitöitä lahjaksi, silloin pääsen koko tekemisen ajan nauttimaan siitä ilon tunteesta mikä minut valtaa, kun annan työni vastaanottajalle. Sain inspiraation Kalevala CAL-projektiin suunnittelemaani Lönnrot -ruutuun Kalevala eepoksen kokoajasta, Elias Lönnrotista. Tuntui, ettei tällaista projektia voi tehdä ilman mainintaa itse päätaiteilijasta. Suunnittelemani ruudun keskellä on spiraali, polku, joka kuvaa Lönnrotin monia runonkeruumatkoja. Ruutu toimii eräänlaisena signeerauksena koko peitolle, niinpä asetin ruudun reunoille Lönnrotin nimikirjainen eli L-kirjaimen. Vinkki Lönnrot -ruudun virkkaajalle: Ethän stressaa, meneekö kaikki silmukat oikein. Tässä ohjeessa kokonaisuus on yksittäistä silmukkaa tärkeämpi. Suunnittelijan suosikit: Lankamateriaali: Merinovilla, villa ja tiukkakierteinen merseroitu puuvilla. Väri: Maanläheiset värit tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Usein käytän harmaata. Virkkaussilmukka: Perussilmukat, pylväs. Virkkauspaikka: Kotisohva on se mieluisin paikka olla. Pitäisi panostaa kunnolliseen nojatuoliin missä olisi hyvä virkkausasento, nykyisellä sohvalla asento on helposti kehnonpuoleinen.


Lönnrot

Lönnrot <-- OHJE ON SARIN BLOGISSA

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_lonnrot

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


2,143 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page