top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Kalevala CAL - Bonus 2 - Hirven hiihto


Tänään on vuorossa bonusruutu nimeltä Hirven hiihto.


Kuva Maija-Leena Autio

Tee mulle sukeat sukset,

kalhut kaunoiset kaverra,

joilla hiihän Hiien hirven

Hiien peltojen periltä! (Kalevala, 13. runo: 49-52)

Voit jakaa kuvia Hirven hiihto –ruudusta sosiaalisessa mediassa hashtagilla: #kalevalacal_hirvenhiihto. Kalevala CAL:n hashtag on #kalevalacal .

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


Tietoa Kalevala-peiton bonusruuduista Bonusruudut ovat nimensä mukaan ylimääräisiä ruutuja, jotka on haluttu ottaa mukaan Kalevala CAL –projektiin varsinaisten peittoon valittujen ruutujen lisäksi. Niillä voi korvata halutessaan jonkun peiton virallisista paloista tai tehdä bonuspaloista vaikkapa tyynynpäällisen peiton kaveriksi. Huomaa, että varsinaiseen peittoon suunnitellut lankapaketit ja niiden langanmenekki on laskettu ainoastaan varsinaisten 24 palan mukaan. Näin ollen emme voi taata, että bonuspaloja käyttämällä lankapaketin langat riittävät. Bonuspaloille ei ole myöskään laadittu värikarttoja samasta syystä. Bonuspalojen tekemisessä pääset itse suunnittelijan paikalle ja päättämään värit. Bonuspalojen vaativuustasoja ei ole määritelty lainkaan. Monet erikoissilmukat ovat tulleet jo tutuksi ja on opittu rutkasti uuttakin, joten uskomme teidän selviävän bonuspalojenkin haasteista.

Tietoa suunnittelijasta: Maija-Leena Autio


Olen Maija-Leena Autio, keski-ikäinen käsityöalan puoliammattilainen. Ollessani 5-6-vuotias opin äidiltäni perinteisistä käsityötekniikoista ensimmäisenä virkkaamisen. Aikaisemmin olen suunnitellut virkkaustöitä opetusmateriaaliksi virkkauskursseille. Pidin taukoa virkkaamisesta ja tein muita käsityötekniikoita. Viime aikoina virkkauksen ympärille syntynyt voimakas yhteisöllisyys sai minut innostumaan uudelleen. Kalevala CAL –projektiin suunnittelin Hirven hiihto –ruudun. Inspiraation siihen sain omasta murtomaahiihtoharrastuksestani, kun katselin hiihtäessä edessä jatkuvaa latua. Vinkki Hirven hiihto -ruudun virkkaajalle: Parhaiten ruutu toimii silloin, kun se virkataan langasta, joka erottuu mahdollisimman hyvin peiton taustalla olevan kankaan tms. väristä. Suunnittelijan suosikit Lankamateriaali: Luonnonmateriaalit, parhaiten koukulla ja puikolla liukuu villa. Väri: Viileät värit, mutta kuitenkin ajattelen, että jokaisella värillä on oma valittu paikkansa. Virkkaussilmukka: Ei ole suosikkia, mutta erikoispitkät pylväät eivät juuri innosta. Virkkauspaikka: Kotisohvalla tai käsinojallisessa tuolissa istuen.


Hirven hiihto

Hirven hiihto -pala toimii parhaiten yksivärisenä!

Hirven hiihto (pdf) <-- OHJE

Muuta

Kuvia muiden tekemistä ruuduista löydät Instagramista: #kalevalacal #kalevalacal_hirvenhiihto

Infoa Kalevala CAL:sta ja linkit peittoprojektin muihin osiin löydät Arteenin Kalevala CAL –sivulta.


1,728 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page