top of page
Search
  • Writer's pictureSari Åström

Sophie’s Alternate Universe – Sonja Hollandsin suunnittelema laajennus


Sophie’s Alternate Universe on Sophie’s Universe -ohjeen laajennus, jonka on suunnitellut ystäväni Sonja Hollands. Sonja halusi tehdä Sophiesta paljon suuremman, joten hän loi vaihtoehtoisen jättiuniversumin (Alternate Universe) pyöräyttämällä Sophieta toiset 90 astetta ja lisäämällä neljä puoli-puutarhaa.


Kuvat: Sonja Hollands

Minulla on ilo tarjota sinulle Sonjan ohjeet, joilla voit luoda oman vaihtoehtoisen universumisi. Ennen kuin aloitamme, Sonja saa kertoa hieman taustastaan, mutta ennen sitä haluaisin muistuttaa hyvin tärkeästä asiasta: Tämä EI ole täydellinen ohje, vaan vain lisäosa. Tarvitset siis myös Sophie’s Universe -ohjeet tämän ‘Alternate Universen’ luomiseen. Sonjan ohjetta ei ole testattu, eikä siitä ole saatavissa vaiheittaisia valokuvia.

Sonja ja minä hioimme hänen ohjettaan mahdollisimman helposti seurattavaksi lähes kaksi viikkoa. Alternate Universen voi aloittaa vasta, kun Sophie’s Universea on tehty ensimmäiset 89 kerrosta, joten silmukat ja tekniikat ovat tulleet siihen mennessä tutuiksi.

Jos sinulla on kiire, voit hypätä haastattelun yli kohtaan ‘Ohjeet Sophie’s Alternate Universen luomiseen‘ tämän postauksen lopussa. Ohje löytyy sieltä PDF-tiedostona.

Sonja ja Alternate Universe

Milloin aloitit Sophien virkkaamisen?

Minä ja ystäväni ja naapurini Hélène rakastamme virkkausta ja virkkaamme yhdessä vähintään kerran viikossa. Meistä molemmista Sophie’s Garden oli ihana, joten kun tieto Universe CAL:sta tuli, meidän oli vain ihan pakko tehdä myös se. Aloitimme 21. helmikuuta (päivä syntymäpäiväni jälkeen).

Olin Espanjassa edellisellä viikolla juhlimassa omia ja äitini syntymäpäiviä (13.2.). Palasin 21.2. iltapäivällä, ja aloitimme virkkauksen samana iltana.


Milloin päätit tehdä Alternate Universen?

Alun perin luulin, että Sophies Universe olisi sopiva sänkyyni, jos vain lisäisin muutaman lisäkerroksen. Olin jatkuvasti noin viisi viikkoa jäljessä, joten tiesin, mitä oli tulossa. Kun saavutin kerroksen 90 ja näin kaikki valmiit Sophiet, ymmärsin, että jos vain lisäisin tarvittavan määrän kerroksia, malli menisi pilalle.

Ensimmäinen ajatukseni oli toistaa kerroksia kerroksesta 35 alkaen ja pitää Sophie neliönä. Mutta pidin myös lyhyen sivun kauniista kukkasista, joten päätin tehdä käännöksen uudestaan. Ja joka tapauksessa minun oli toistettava kerrokset pituuden vuoksi, joten siitä se lähti.

Kierrokselle 80 saavuttuani, päätin, että muoto on kahdeksankulmainen, enkä voinut enää käyttää ohjeen kerroksia, jolla muodosta saadaan neliö, koska ne eivät enää sopineet työhöni.

Tarvitsin neljä kolmiota, jolla oikaisisin Sophien takaisin neliöksi. Päätin yrittää tehdä Sophie’s gardenin puolikkaan kolmion muotoisena. Minulta meni muutama päivä, kunnes keksin, miten se onnistuisi. Kävin jopa lankakaupassa puolikkaan Sophieni kanssa (koska ajattelin, että se kannattaa tehdä ensin irrallisena) kysymässä neuvoa. Puolikas Sophieni ei ollut tasainen alareunasta. Olin unohtanut tehdä tarpeeksi lisäyksiä, mutta lopulta keksin, mitä tehdä, etteivät kulmat kupruile tai venytä koko kappaletta.

Olin niin ylpeä siitä, että onnistuin muuttamaan (=alter englanniksi) Sophieta, että halusin muuttaa myös nimeä. Siksi tämän ohjeen nimi on Sophie’s Alternate Universe.

Hélène tekee samaa muutosta parhaillaan ja hänen työnsä kulkee nimellä Sophie’s Parallel Universe. ;)


Milloin sait työn valmiiksi?

Pidin Sophiesta kaksi kuukautta taukoa kesällä, koska olin joko liian kiireinen tai oli liian kuumaa, jotta olisin voinut virkata työ sylissäni. Työ valmistui tänä vuonna tammikuun ensimmäisellä viikolla, eli aikaa kului melkein yksi vuosi.

Mitä tekisit nyt toisin?

En varmaan mitään. Nautin tästä.

Kuinka monta tuntia tähän kului?

Vaikea sanoa. Hélène ja minä tapaamme vähintään kerran viikossa, joten se tekee vähintään 40 kertaa kolme tuntia, mutta virkkausiltaan kuuluu jutustelua, viiniä ja pientä purtavaa, joten tehokasta virkkausaikaa on ehkä kaksi ja puoli tuntia ;)

Mukaan on mahtunut myös monia virkkaus-maratoneja. Netflix ja virkkaus… sarjat, joissa pelkän äänen kuuleminen riittää, sopivat virkkauksen kanssa hyvin yhteen. Jotkut puolestaan eivät, kuten esimerkiksi tanskalaiset sarjat, joissa on pakko lukea myös tekstitys.

Jos on pakko arvioida aikamäärää, sanoisin, että alle 200 tuntia. Lopussa, kun tein reunuksen Bettys Beautiful Border -ohjeella, minulta kului vähintään kaksi tuntia yhteen kerrokseen.


Sonjan ihana Memphis -kissa

Ohjeet Sophie’s Alternate Universen luomiseen

Jos haluat tehdä Sophie’s Alternate Universen, löydät Sonjan ILMAISEN PDF-tiedoston TÄÄLTÄ. Huomaathan, että PDF-tiedostoa on muokattu ja kerrosten 18–26 virheitä korjattu. Viimeisin versio on v5.

Alternate Universe -ohjetta varten tarvitset myös Sophie’s Universe -ohjeen.

Muistathan tilata Weekly Newsletter -uutiskirjeen, jos haluat pysyä ajan tasalla. Voit käydä myös tykkäämässä Facebook-sivustani tai seurata minua seuraavissa kanavissa: Bloglovin, Google+, Pinterest, Twitter tai Instagram.

Onnellista koukuttelua! Happy Hooking!


116 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page